Shopping cart
11
Pick date and time
Home

Cinekid tv-gids

Welke kinderfilms zijn binnenkort op televisie te zien? Met deze lijst ben je altijd op de hoogte van het beste filmaanbod op televisie!

Hiernamaals

Zondag 4 december
10:00 uur
NPO 3/Zappbios
Leeftijd: 10+

Mysterieus en origineel jongerendrama over wat je wel en niet in de hand hebt. Als Sam op haar veertiende verongelukt, krijgt ze een opmerkelijke keuze voorgelegd: opnieuw geboren worden of doorgaan naar het hiernamaals, waar haar overleden moeder is. Sam probeert toch terug naar de wereld te keren in de hoop zowel haar moeder als zichzelf te redden van de dood.

Hoe word ik een viking

Zondag 4 december
15:30 uur
NPO 3/Zappbios
Leeftijd: 7+

De kleine Viking Halvdan loopt mank en heeft geen vrienden, behalve de smid Björn, die voor hem zorgt sinds zijn vader verdwenen is op rooftocht. Aan de overkant van de rivier ligt de andere helft van het dorp, maar de twee dorpsdelen zijn in conflict. Als Halvdan op een dag in het bos Maia ontmoet, dochter van de vijand, wordt alles anders. 

Alleen op de wereld

Woensdag 14 december
15:30 uur
NPO 3/Zappbios
Leeftijd: 7+

Alle kinderen hebben wel wat. De één is doof, de ander schrijft links of heeft ADHD.  En Remi is een vondeling. Maar verder is hij een hele gewone jongen die een heel gewoon leven leidt samen met Betty Barbarin, de moeder die hem gevonden heeft. Tot op zijn elfde verjaardag, als er een grote vrachtwagen voor hun huis stopt en Betty's man na jaren thuiskomt. Jerome vindt het teveel, twee mannen in één huis...

Dojo

Zondag 25 december
NPO 3/Zappbios
Leeftijd: 9+

Coming of age-drama waarin de Surinaams-Nederlandse Brandon (13) toe dreigt te treden tot de lokale jeugdbende. Kai, ex-judokampioen met een eigen judoschool, probeert Brandon van de straat te krijgen. Maar de tiener stijgt snel in de criminele hiërarchie. Lukt het Kai om Brandon alleen op de mat te laten vechten?

Dojo ging in wereldpremière in de bioscoop tijdens Cinekid Festival 2022! 

Frambozen met mosterd

Zondag 18 december
15:30 uur
NPO 3/Zappbios
Leeftijd: 9+

Als dochter van een begrafenisondernemer is de dood niets bijzonders voor Meeri. Haar eigen moeder is ook dood en ze stopt stiekem briefjes voor haar in de kisten van de overledenen. Als haar vader een nieuwe vriendin krijgt kan Meeri daar maar niet aan wennen en dan is ze ook nog eens verliefd op Rocco – zo verliefd dat ze letterlijk wegvliegt. 

Matties

Zondag 15 januari
10:00 uur
NPO 3/Zappbios
Leeftijd: 10+

Spannend jeugddrama waarin Ilias (12) ziet hoe Younes, Ilias’ rechtgeaarde vriend en grote voorbeeld, bij een vergismoord om het leven komt. De rouwende Ilias zoekt daarna troost bij een criminele kennis, die hem opbeurt met de belofte van het snelle geld. Lukt het Ilias om dit gevaarlijke leven te weerstaan?

Matties won de Jeugdjury Award op Cinekid Festival 2022! 

;