Shopping cart
11
Pick date and time
Home

Nu in de bioscoop

Welke kinderfilms zijn nu in de bioscoop te zien? Met deze lijst ben je altijd op de hoogte van het nieuwste bioscoopaanbod!

Cinekid vindt kwalitatieve kinderfilms belangrijk. Daarom tippen wij de beste films die je nu in de bioscoop kunt kijken. De nieuwste films komen steeds bovenaan te staan! 

Yuku en de Himalayabloem

Vanaf: 21 december
Leeftijd: 9+
Klik hier voor een bioscoop bij jou in de buurt

Comedy Queen vertelt het verhaal van Sasha, een 13-jarige tiener die onlangs haar moeder heeft verloren. Haar moeder kampte met een depressie en besloot zelf haar leven te beëindigen. Haar vader is hierdoor erg somber geworden. Lachen doet hij al lang niet meer. Sascha besluit daarom “het leven” compleet anders aan te pakken dan haar moeder. Ze bedenkt vier overlevingsregels voor zichzelf. Regel 1; knip je lange haar af. Regel 2; Lees geen boeken meer. Regel 3; zorg nooit voor iets levends. Regel 4 is het belangrijkst: word de koningin van de lach! Want als ze haar vader weer aan het lachen kan krijgen, wordt het leven weer wat lichter… In haar nieuwe levensmotto wordt ze gevolgd door haar familie en vrienden, ook al zijn de grappen die ze vertelt niet altijd even grappig…

Comedy Queen was genomineerd voor de Beste Kinderfilm Award én Jeugdjury Award op Cinekid Festival 2022.

Yuku en de Himalayabloem

Vanaf: 15 december
Alle leeftijden
Klik hier voor een bioscoop bij jou in de buurt

Yuku zingt en speelt zich een weg van lied naar lied in dit levendige avontuur vol verrassende vriendschappen en aanstekelijke muziek. Yuku, het oudste kind uit een grote muizenfamilie, moet de voedselvoorraad bewaken. Maar ze luistert liever naar haar oma, een meesterlijke verteller met een wonderlijke ukelele. Wanneer het einde van oma’s leven nadert, vertrekt Yuku op een muzikale zoektocht naar de eeuwig lichtgevende Himalayabloem, zodat oma die kan meenemen op haar ‘laatste reis’.

Yuku en de Himalayabloem is uitgeroepen tot Beste Kinderfilm tijdens Cinekid Festival 2022! 

Nelly Rapp - Monsteragent

Vanaf: 12 oktober
Leeftijd: 8+
Klik hier voor een bioscoop bij jou in de buurt

De elfjarige Nelly is anders. Als iets eng of griezelig is, wordt Nelly juist nieuwsgierig. Tijdens een logeerpartij bij haar oom ontdekt ze een vampier in de kelder. Oom is lid van een geheim genootschap van monsteragenten, die van monsters gewone mensen willen maken. Maar dan wordt de wereld heel saai, ontdekt Nelly in deze stoere en fantasierijke komedie.

Nelly Rapp - Monsteragent was geselecteerd voor de Beste Kinderfilm Competitie van Cinekid Festival 2021

Hotel Sinestra

Vanaf: 14 december
Leeftijd: 6+
Klik hier voor een bioscoop bij jou in de buurt

Wanneer een boze Ava tijdens de skivakantie in Hotel Sinestra haar overbezorgde ouders weg wenst, zijn de volgende morgen ineens alle volwassenen verdwenen. Eerst is het feest, maar al snel gaat er van alles mis. Ava en haar nieuwe vrienden besluiten alles op alles te zetten om samen met hun ouders kerst te kunnen vieren.

Wolf

Vanaf: 15 september
Leeftijd: 6+
Klik hier voor een bioscoop bij jou in de buurt!

Het is niemand ontgaan: de wolf is terug in Nederland. Zeer bijzonder, aangezien de wolf 150 jaar geleden uit Nederland verdween. Regisseur Cees van Kempen levert een opzienbarende natuurfilm die geheel in het teken staat van de terugkeer van de wolf. Niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk verzorgt de voice-over. 

Knor

Vanaf: 13 juli
Leeftijd: 6+
Klik hier voor een bioscoop bij jou in de buurt!

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…

Knor heeft de Cinekid Leeuw voor Beste Nederlandse Kinderfilm gewonnen op Cinekid Festival 2022!

Totem

Vanaf: 13 oktober
Leeftijd: 6+
Klik hier voor een bioscoop bij jou in de buurt

De elfjarige Ama uit Rotterdam beleeft een spannend en magisch avontuur wanneer ze probeert te ontsnappen aan de politie die haar met haar familie wil terugbrengen naar Senegal, het land waar ze vandaan komen. Op haar zwerftocht krijgt ze gezelschap van een gigantisch stekelvarken die ze Totem noemt en haar beschermer en gids wordt.

Totem was de openingsfilm van Cinekid Festival 2022 en de winnaar van de Beste Kinderfilm Publieksprijs!

Moonbound

Vanaf: 19 oktober
Leeftijd: 6+
Klik hier voor een bioscoop bij jou in de buurt

Kleurrijk animatiesprookje waarin Peter door zijn irritante kleine zusje in een ruimteavontuur getrokken wordt. Onderweg krijgt hij te maken met eigenwijze insecten, een malle Klaas Vaak en andere folkloristische spacefiguren die hen niet altijd goed gezind zijn. Juist ver van huis ziet deze grote broer het belang van familiebanden in.

Moonbound was te zien op Cinekid Festival 2021 en nu in de bioscoop! 

;