Home

Cinekid Extra @ de Schuur

In Haarlem hoef je niet meer een heel jaar te wachten op Cinekid Festival! Met Cinekid Extra bekijk je hier elke schoolvakantie films uit de VPRO Cinekid Top 100, altijd met een bijzonder randprogramma.

De Schuur in Haarlem en Cinekid presenteren vanaf nu iedere school­va­kantie een Cinekid Extra-editie met films uit de VPRO Cinekid Top 100. De films staan in de meivakantie in het teken van de Week van de Vrijheid:

Binti

Leeftijd: 8+
Wanneer: vrijdag 29 april, 14:00 uur
Waar: Schuur Haarlem

De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden, net zoals haar idool Tatyana. Maar als ze op een dag met haar papa moet vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten, ontmoet ze Elias. Terwijl Binti haar nieuwe vriend Elias al vloggend helpt met zijn Red de Okapi Club, rijpt er bij haar een perfect plan: papa moet trouwen met de moeder van Elias, zodat ze in het land kunnen blijven.

Bezoek deze film! 

Calamity

Leeftijd: 6+
Wanneer: woensdag 4 mei, 14:00 uur
Waar: Schuur Haarlem

De echt bestaande wildwestheldin Calamity Jane is hier nog jong. Tijdens de grote huifkartrek naar het westen krijgt ze er genoeg van alleen 'vrouwendingen' te mogen doen. In dit prachtige animatieavontuur trekt het dappere meisje haar eigen plan en ontdekt een opwindende wereld met nieuwe vrienden, sluwe bedriegers, spannende ontsnappingen, goudzoekers en kampvuur onder de sterren.

Bezoek deze film!

;