Home

Cinekid Festival naar het zuiden

Cinekid Festival zit er op voor regio Noord & Midden, máár start dit weekend in het zuiden van ons land! Van 23 t/m 31 oktober raak je niet uitgekeken in filmtheaters en bioscopen van Nijmegen tot aan Middelburg. Wij zetten een paar tips voor jou op een rij!

Hier vind je heel het programma van LUX Nijmegen en Chassé Breda! Kijk voor de overige Cinekid locaties in regio Zuid op deze pagina. 

Chassé Breda

Captain Nova | 7+

Spannende sciencefictionfilm voor de hele familie waarin gevechtspiloot Nova in 2050 op een door milieurampen verpeste wereld leeft. Daarom reist ze terug in de tijd én in leeftijd om de mensheid van een milieuramp te redden. Helaas zijn er weinig volwassenen die waarschuwingen van een twaalfjarige serieus nemen.
Klik hier voor data, tijden & tickets

Mijn ouders zijn gescheiden | 9+

Hoe is het om gescheiden ouders te hebben? Deze vraag staat centraal in dit programma met vier jeugddocumentaires. In Vanaf dat moment was alles anders blikken kinderen terug op het moment dat hun ouders vertelden dat ze uit elkaar gingen. Daarnaast vertellen voetballer Din (12), Levin (9) en de vrolijke Safiya (11) openhartig over hun leven met gescheiden ouders in Scheids! Wissel!, Half Gescheiden en Safiya the Movie.
Klik hier voor data, tijden & tickets

The Miracle Basket | 6+

MediaLab

In het VR-verhaal The Miracle Basket nemen een opa en zijn kleinzoon je mee in hun levensverhaal. In een prachtige collagestijl wordt eigenlijk de moderne geschiedenis van de mensheid verteld: ze leven gelukkig in de bossen, totdat een ruimteschip ze bezoekt en alles verwoest. Hoe bouwen ze opnieuw hun leven op? Ervaar het zelf! The Miracle Basket wordt gepresenteerd door Cinekid en IDFA DocLab
Klik hier voor data, tijden & tickets

Deep | 6+

MediaLab

Adem in… Adem uit… beleef een prachtige rustgevende onderwaterwereld in deze VR-game, die je met je ademhaling bestuurt. Navigeer door rustig en diep adem te halen en kijk hoe de omgeving op jou reageert. Zo spiegelen de dieren en planten jouw in- en uitademhaling! Ontdek de wereld, zoek de altaren en ontspan volledig, alleen dan kun je het spel goed spelen.
Klik hier voor data, tijden & tickets
 

LUX Nijmegen

Mironins | 3+ 

Vrolijke animatiefilm over een gele, rode en blauwe druppel uit de schilderijen van Joan Miró, een beroemde Spaanse kunstenaar. Deze Mironins komen elke nacht tot leven. Ze reizen van schilderij naar schilderij, vallen van de ene verbazing in de andere en ontmoeten onvergetelijke figuren.
Klik hier voor data, tijden & tickets

 
 
  

Wonderlijke werelden | 6+

Cinekid neemt je mee op een bijzondere wereldreis met vijf mooie korte films. Over een vogeltje dat verlangt naar vrijheid (Kiki de veer), een avontuurlijke reis op zee (De grote overstroming) en een jongen die de mysteries van het universum ontdekt (De marmotten). Daarnaast laten de films Paraplu's en Een lekker modderbad zien dat een regenbui helemaal niet zo vervelend hoeft te zijn.
Klik hier voor data, tijden & tickets

 

Codex Bash | 6+ 

MediaLab

Er zit een virus in het systeem. Kraak de code zodat dit niet gebeurt! Bij deze game moeten jij en je vrienden vier knoppen snel in een specifieke volgorde indrukken. Het begin is simpel, maar als snel moet je door schema’s kijken, grafieken uitvogelen of bepaalde toetsen indrukken om achter de codes te komen. Een soort escape room, maar dan sneller!
Klik hier voor data, tijden & tickets

Fake it till you make it | 7+

Hoe maak je tranen en een levensechte wond? En hoe speel je een spectaculaire vechtpartij of een walgelijke kots-scène na? Het kan nooit kwaad om dat te leren. Helemaal in lijn met Het Klokhuis wordt uitgelegd hoe dingen werken en geven professionals tips over hoe je de sterren van de hemel kunt acteren. Je leert het van Klokhuis presentator Nizar El Manouzi!
Klik hier voor data, tijden & tickets

;