Home

Discover the Online Cinekid Festival

Throughout October, you can watch the very newest and classic films, play the coolest games and discover the online MediaLab at the Online Cinekid Festival. Check it out!

Niet alleen beleef je deze herfstvakantie het Cinekid Festival door het hele land, ook valt er online van alles te beleven met Hét Online Cinekid Festival! Naast al het gratis aanbod van Cinekid Play, kijk je hier héle maand oktober mega veel mooie, grappige, ontroerende en spannende films. Lang en kort, waargebeurd en fictief, geanimeerd en live-action, het aanbod is hartstikke groot! Zelfs films die je op het Cinekid Festival in de bioscoop kan zien, bekijk jij gewoon thuis op de bank.

Dat niet alleen, je ontdekt er ook vette games, workshops en werken uit het MediaLab. Met het MediaLab ga je op ontdekkingstocht in de wereld van kunst, nieuwe media, technologie en beeldcultuur. Leuk én super leerzaam! En dat voor maar acht euro! Neem snel een kijkje. 

Na oktober duik je verder is alle gratis, gloednieuwe content die op Cinekid Play staat! 

 

Carbon Rollercoaster | MediaLab

Koolstof-atoom Carla woonde duizenden jaren in een scheet van een mammoet in het ijs van de Zuidpool. Door de opwarming van de aarde is haar huisje, en dat van haar koolstof-buren, gesmolten. Hun gesmolten huisjes rollen als traantjes de oceaan in, die traan voor traan opzwelt.... Beleef Carla’s levensverhaal in een chat-app door berichten, filmpjes en geluiden die Carla je toestuurt.

Doe het hier

Magische Korstmossen | MediaLab

Wist je dat korstmossen overal om ons heen leven? Deze bijzondere combi van een alg en een schimmel lijkt op een plantje, maar is het niet. Zoek korstmossen, deel jouw vondst in de speciale app (te vinden op korstmosjes.nl) en maak er een virtuele versie van met behulp van AR.

Doe het hier

Sinds jij dood bent... | MediaLab

Een wolk van papiertjes vliegt in de wind over een horizon. Het is een bijna hypnotiserende zwerm. Elk briefje is een boodschap van iemand aan een geliefde overledene. Heb jij ook iemand verloren? Maak dan de zin “Sinds jij dood bent….” af en laat je briefje in de wolk opgaan. 

Doe het hier

Sorting Song | MediaLab

Waaraan herken je een stoel? Hoe onderscheid je een tomaat van een appel, of een koe van een bank? In de Sorting Song staan jouw ogen, jouw visie, tegenover een computercamera. Want hoe leert een computer eigenlijk alles te herkennen? Help maker Simone Niquille door vragen te beantwoorden over verschillende objecten, en vervang één frame in haar filmpje door jouw visie.

Doe het hier

Het Zakmes | CineKlassieker 

Mees heeft een probleem: hij heeft per ongeluk Tims zakmes mee naar huis genomen, maar zijn beste vriend is net verhuisd en Mees weet niet precies waarheen. In zijn eentje gaat hij op zoek naar zijn vriend.

Kijk het hier

Wiplala | CineKlassieker 

Wiplala is een mannetje van slechts tien centimeter groot. Stomtoevallig komt hij bij het gezin Blom terecht in Amsterdam. Wiplala kan tinkelen, maar kan de dingen niet zo goed terugtinkelen. Tijdens een etentje verandert hij vader Blom, dochter Nella Della en zoon Johannes in piepkleine mensjes. Wat volgt is een spectaculaire reis door de hoofdstad.

Kijk het hier

Ronja de Roversdochter | CineKlassieker

Ronja, de dochter van een roverhoofdman, sluit vriendschap met Birk, de zoon van haar vaders grote vijand. Als Ronja's vader haar verbiedt met Birk om te gaan, moet ze kiezen tussen Birk en haar ouders. Deze klassieke boekverfilming van Astrid Lindgren is jarenlang niet vertoond op het grote scherm. Nu is de film eindelijk weer in volle glorie te bekijken.

Kijk het hier

Pim & Pom: het grote avontuur | CineKlassieker

De katten Pim en Pom zijn elkaars beste vrienden en wonen samen bij hun baasje ‘de Vrouw’. Dan worden ze plots stiekem meegenomen door de nichtjes Treesje en Sjaantje. Als Pim en Pom weten te ontsnappen aan de nichtjes, verdwalen ze en moeten zij samen op straat overleven.

Kijk het hier

Busters wereld | Film 

Hartverwarmende komedie over Buster, een kleine druktemaker vol fantasie en goocheltrucs die zich niet uit het veld laat slaan als het tegenzit. Bijvoorbeeld als een concurrent het meisje waar Buster verliefd op is wil inpikken. Maar als Busters grote vriend, de oude meneer Larsen ziek wordt, komt het er pas echt op aan. Dan is een beetje magie hard nodig.

Kijk het hier

SpaceBoy | Film 

Jim gelooft dat zijn vader astronaut wordt. Om te bewijzen dat hij ook een doorzetter is, bedenkt Jim een gedurfd project. Samen met mede-buitenbeentje Emma wil hij met een ballon opstijgen naar de rand van de ruimte. Al doende ontdekt hij in dit spannende en ontroerende avontuur iets dat nog veel moeilijker is: eerlijk zijn over je gevoelens.

Kijk het hier

De school van magische dieren | Film 

Spannende en magische avonturenfilm voor de hele familie, waarin de pas verhuisde Ida op haar nieuwe school probeert nieuwe vrienden te maken. Dat blijkt best lastig in dit hechte stadje. Gelukkig heeft een nieuwe, mysterieuze juf een magisch plan met dieren in petto voor nieuwkomer Ida en haar eenzame buurjongen.

Kijk het hier

Sune 3: Missie midzomer | Film 

In dit nieuwe Sune-avontuur gaan de Anderssons samen met de familie van Sophie op zomervakantie naar het Zweedse platteland. Een dag voor ze vertrekken maakt Sophie het echter uit met Sune. Gelukkig weet zijn kleine broertje wel raad met liefdesperikelen. Ook dit derde deel van de films rond de schooljongen Sune zit weer vol slapstickhumor en ongewone ideeën.

Kijk het hier

Paraplu's | Kort 

In een land waar het altijd regent, komen baby’s in een mandje aan een paraplu uit de lucht. Kyna’s paraplu had een gat, waardoor ze nat werd en bang is gebleven voor regen. Ze schuilt altijd onder de baard van haar vader, tot haar hondje Nana ineens verdwenen is en ze haar angst moet overwinnen om het terug te vinden. 

Kijk het hier

Mora Mora | Kort 

Nadat ze bijna is verdronken, spoelt Mora bovenop een piano aan op een koud, droomachtig eiland. Uit de zee is een vreemd wezen met haar meegekomen, dat haar goed gezind is. Maar op een dag wordt het niet meer wakker. Dan gebeurt er iets waardoor Mora weer moed vindt om door te gaan. 

Kijk het hier

Op weg naar het zuiden | Kort 

Chasuna is een achtjarig meisje uit de graslanden van Mongolië, dat op bezoek gaat bij haar vader in de grote stad omdat hij jarig is. Eenmaal daar komt ze erachter dat hij getrouwd is met een Chinese vrouw. Gedurende de nacht leert ze omgaan met een nieuw lid van de familie. 

Kijk het hier

The Flyman | Kort 

Vihaan is bang voor lege ruimtes, omdat daar de duivels tevoorschijn komen. Een van die duivels is Akshat, een pestkop die het op Vihaan heeft gemunt. Om te ontsnappen aan de realiteit bedenkt Vihaan een fantasie waarin hij een superheld is, The Flyman genaamd. Hij probeert zijn aartsvijand Bull Boy te verslaan en krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek.

Kijk het hier

;