Home

Maak kennis met de jeugdjury!

De jeugdjury van Cinekid Festival 2021 is bekend! Maak kennis met Harper, Leonie, Amanita, Jip, Sofja en Jannah.

Harper

Harper is 12 jaar oud en zit op het Montessori Lyceum Amsterdam. Ze is dol op de klassieker Star Wars en ze vind Mijn bijzonder rare week met Tess echt fantastisch. Ze vindt de film raar, grappig, en zielig tegelijkertijd “Het is alles in 1.” Tijdens het jureren gaat zo vooral letten op de verhaallijn en het acteerwerk. Als ze een filmberoep zou morgen uitkiezen voor later dan wil ze ook graag jureren.

Leonie

Leonie is 13 jaar oud en gaat naar het Stanislascollege. Ze vind het moeilijk om één lievelingfilm te kiezen, maar welke ze echt goed vindt zijn: Back to the future, Elvy's wereld en So lbiza. Als ze in de film zou werken later wil ze graag actrice en/of zangeres worden. Tijdens het jureren gaat zo letten op originaliteit, voorspelbaarheid en hoe de acteurs zich in hun rol inleven.

Jip

Jip is 12 jaar oud en gaat naar het Da Vinci college in Purmerend. Jip vindt heel veel verschillende films leuk maar zijn lievelingsfilm is Mowgli, legend of the Jungle. Als hij later in de filmbusiness zou werken wil hij graag acteur of regisseur worden. Jip kan goed discussiëren. Tijdens het jureren gaat hij letten op creativiteit, de aanwezigheid van aandacht voor kleine dingen/detail en de geloofwaardigheid van het acteerwerk.

Aminata

Aminata is 13 jaar oud en ze zit op het Loket Zwijndrecht. Haar absolute lievelingsfilm is Aladin. Als ze een filmberoep zou morgen uitkiezen voor later zou ze actrice willen worden. Tijdens het jureren gaat ze letten op de vrolijke aspecten in de film. Ze verwacht veel gezelligheid tijdens het jureren op het Cinekid festival.

Sofja

Sofja is 12 jaar oud en gaat naar het Gerrit van der Veen College in Amsterdam. Sofja is een echte trouwe Cinekid bezoekster. Haar lievelingsfilms zijn: Nono, Het Zigzagkind en Harry Potter. Als ze in de filmbusiness zou werken later wil ze actrice en regisseur worden maar als ze moest kiezen toch liever actrice. Tijdens het jureren gaat ze letten op het acteerwerk en de verhaallijn.

Jannah

Jannah is 14 jaar oud en gaat naar de Adriaan Roland Holst Vrije school in Bergen. Haar beste films zijn te veel om op te noemen maar eentje daarvan in de nieuwste Anne Frank film. Als ze een filmberoep zou morgen uitkiezen voor later zou je actrice, regisseur of cinematograaf worden. Tijdens het jureren gaat Jannah letten op het scenario, het spel van de spelers en of de film geschikt is voor de jeugdige kijkers.

;