Shopping cart
11
Pick date and time

Woensdag 13 oktober

Hoera! Cinekid Festival is vandaag feestelijk geopend. De scholendagen zijn nu begonnen! Na een muzikaal ontvangst van de brassband en de welkomstwoordjes van onze directeur Heleen Rouw en wethouder Touria Meliani, was het aan regisseur Maurice Trouwborst, scenarioschrijver Lotte Tabbers en de juniorcrew om de wereldpremière van Captain Nova aan te kondigen. Met de vertoning van deze spannende sciencefiction openingsfilm is Cinekid Festival 2021 dan eindelijk begonnen. Proost!

Donderdag 14 oktober

De scholendagen zijn in volle gang! Vandaag bracht wethouder Marjolein Moorman een bezoek aan Cinekid Festival en kwam Iven Cudogham voorlezen uit De avonturen van Anansi de spin. De documentairereeks Mijn ouders zijn gescheiden werd vertoond en kinderen konden erna meedoen met de spoken word workshop. Ook werden de zelfgemaakte video’s van Shorts by Kids vertoond én werd er van alles geleerd over de kostuums uit Mijn leven is een circus.

Vrijdag 15 oktober

Vandaag was de laatste scholendag! Enthousiaste leerlingen ontdekten in Pathé Amsterdam Noord het reusachtige MediaLab waar ze hun ogen uit keken. Ze maakten hun eigen mini-robots, dansten met hun zelfgemaakte poppetjes van klei, beleefden met open mond een van de vele gave VR-installaties en nog véél meer.

Zaterdag 16 oktober

Cinekid Festival is vandaag geopend voor het grote publiek! Er waren maar liefst drie Misfit-activiteiten te beleven: de masterclass waar je alles leerde van de regisseur, producent en Misfit-acteurs over het leven op de filmset, de Q&A waar je al je vragen kon stellen aan de cast en natuurlijk dé première van Misfit: de serie! Verder werd het MediaLab natuurlijk weer ontdekt!

Zondag 17 oktober

Kijk nou wat een feest het was op Cinekid Festival! Met de wereldpremière van De avonturen van Anansi de spin en Best of De regels van Floor waarbij de hoofdrolspelers en regisseur hun favoriete afleveringen lieten zien. Ook hielpen kinderen mee met oplossen van een echt mysterie in de liveshow van Sara's Mysteries. Er was ook hoog bezoek, want de wereldberoemde Charlie Chaplin liep rond op het buitenterrein én de dag werd afgesloten met een spetterend optreden van Stefania op de Cineplaza! 

Maandag 18 oktober

Een nieuwe week is begonnen bij Cinekid Festival! We begonnen de dag met de lieve kleuterserie Dropje. Ook was de regisseur aanwezig om erover te vertellen. Verder kwam Nizar el Manouzi van Het Klokhuis jullie alles leren over acteren met Fake it till you make it. Natuurlijk keek je ook weer naar een hoop mooie films waarbij je na afloop in gesprek kon gaan met de acteurs en regisseurs, zoals Hello World, De kameleon aan de ketting en De nog grotere slijmfilm.

Dinsdag 19 oktober

Vandaag was weer een dag vol premières! Voor het eerst kon je De beste verjaardag ooit zien én het shorts programma NL Kort. Ook zag je de films van Shorts by Kids én natuurlijk de bijbehorende prijsuitreiking. Het was de film Leerling in de ruimte die de prijs voor Beste Nederlandse Korte Film gemaakt door kinderen won! Verder kregen we bezoek van niemand minder dan TikTokkers Anique (dreamon.04) en Lonneke (Lxnneke) bij Poeslief 2.

Woensdag 20 oktober


Cinekid Festival kreeg vandaag bezoek van Emma Wortelboer en Jurre Geluk! Ze lieten zich bijten, prikken, knijpen en steken door beestjes tijdens Steken en Prikken LIVE. En Jurre bleef daarna nog even hangen voor de masterclass stemacteren met De Smurfen. Ook waren de filmzalen weer gevuld met kids (én popcorn) tijdens de premières van Rintje 2 en De avonturen van Pim en Pom in het museum.

Donderdag 21 oktober

Hoera, het was vandaag feest! De Cinekid Festival Awards zijn vanavond uitgereikt! De elf trotse winnaars gingen met een prachtige Cinekid Leeuw naar huis. De grote winnaar van dit jaar is regisseur Maurice Trouwborst. Hij ging met maar liefst twee awards huis voor Captain Nova – Beste Kinderfilm en Beste Nederlandse Kinderfilm! De prijs voor Beste Jeugdfilm, gekozen door de jeugdjury, ging naar de Duitse film Nachtwoud van André Hörmann en Katrin Milhahn. Gefeliciteerd allemaal!

Vrijdag 22 oktober

Dit was de allerlaatste dag van Cinekid Festival in Pathé Amsterdam Noord! De dag stond weer vol met premières én masterclasses. Zo leerden de hoofdrolspelers van Ninja Nanny 2 jou de Garoeda dans en de jongens van de Kameleon gaven acteerles. Ook kwamen Storm, Amazone, Tijger en Peer van de band GROEN langs voor een masterclass online video’s maken. Zij sloten de dag feestelijk af met een spetterend optreden!

;