Home

Dit zijn dé filmpremières van Cinekid Festival 2021

Het programma van Cinekid Festival staat weer boordevol (wereld)premières die je niet mag missen! We zetten de films die jij hier voor het eerst kan zien op een rij.

Premières NL Kort | 8+

Deze vier mooie korte films zijn voor het eerst te zien in Nederland op Cinekid Festival! In Hammoudi's Droom probeert Hammoudi zijn moeder en zussen uit Syrië naar Nederland te halen. Foster gaat over Elias en Wesley en hun twee vaders. De aninmatiefilm Spiegeling gaat over Fiep die in een huis vol spiegels woont. En in Free as a Bird zoekt Ariana een donor. 

Dinsdag 19 oktober | 16.15 | Pathé Amsterdam Noord
Vrijdag 22 oktober | 10.30 | Pathé Amsterdam Noord
Koop je kaartjes hier

 

Openingsfilm Captain Nova | 7+

Spannende sciencefictionfilm voor de hele familie waarin gevechtspiloot Nova in 2050 op een door milieurampen verpeste wereld leeft. Daarom reist ze terug in de tijd én in leeftijd om de mensheid van een milieuramp te redden. Helaas zijn er weinig volwassenen die waarschuwingen van een twaalfjarige snotneus serieus nemen.
Hoofdrolspelers Kika van de Vijver, Marouane Meftah en regisseur Maurice Trouwborst zullen bij de vertoningen op 16 en 17 oktober in Pathé Amsterdam Noord en op 16 oktober in Filmschuur Haarlem aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden. Op 17 oktober geeft Maurice Trouwborst samen met designer Vincent Mensink ook nog een unieke Masterclass: Special effects met Captain Nova. 

Te zien in Pathé Noord Amsterdam, LantarenVenster Rotterdam, De Schuur Haarlem, Concordia Enschede, Forum Groningen, MIMIK Deventer, Filmhuis Alkmaar, Chassé Cinema Breda, Lux Nijmegen.
Klik hier voor data, tijden & tickets

;