Home

Pride Week

In het kader van de Pride Week 2022 waarin we onze diversiteit vieren hebben we een mooie kijklijst samengesteld. Van nieuwe liefdes die opbloeien tot uit de kast komen en van transgender zijn tot twee vaders of moeders hebben.

Klik op de gele titel van de film voor meer info en om te kijken. Veel kijkplezier!

Petite Fille

De zevenjarige Sasha droomt ervan een meisje te mogen zijn, al zolang ze zich kan herinneren. Haar familie staat haar zonder aarzelen bij. Op school moet ze echter jongenskleren dragen en wordt ze anders behandeld dan haar klasgenoten. Voor Sasha is het soms moeilijk te begrijpen waarom ze niet simpelweg kan zijn wie ze is en kan dragen wat ze wil. 

Transkids

Vier Israëlische tieners doormaken een transitie in een militaristische samenleving, waarin tieners direct na de middelbare school in het leger gaan en religie een zeer sterke rol speelt in de identiteit van mensen.

Jongens

Sieger, een sportieve, wat gesloten vijftienjarige jongen, ontmoet tijdens atletiek Marc, zijn nieuwe teamgenoot. In een zomer waarin nieuwe liefdes opbloeien probeert Sieger de liefde te ontdekken.

Hoe Ky Niels werd

Rotjes in drollen stoppen en dan aansteken, belletje trekken en heel veel voetballen. Daar wordt Ky superblij van maar ze voelt zich ook al jaren ongelukkig omdat ze een meisjeslichaam heeft. 'Hoe Ky Niels werd' gaat over de zoektocht en het recht om jezelf te mogen zijn, over jongens- en meisjesdingen, hormonen en meer van die verwarrende zaken.

Niet op meisjes

Melvin (11 jaar) bevindt zich in een spagaat: zijn familie weet al dat hij niet op meisjes valt, maar op school durft hij het niet te vertellen. Hij is op zijn vorige school namelijk erg gepest omdat hij ‘een homo’ is. Hoe is het om zo'n geheim te hebben? En wat doet Melvin als het leukste meisje uit zijn klas hem een liefdesbrief stuurt?

Nog één week

Esmee - Over een week hoor ik of ik mag beginnen met puberteitsremmers

Esmee (12) is geboren als jongen maar gaat door het leven als meisje. Als ze nu geen puberteitsremmers krijgt zal haar stem lager worden en zullen haar voeten gaan groeien. Daar moet Esmee niet aan denken! Over een week wordt ze getest en hoort ze of ze aan de remmers mag beginnen...

Mijn vader is homo

Wesley (10) heeft een lesbische moeder en een homoseksuele vader. Hij woont bij zijn moeder en haar vriendin in Leeuwarden, en ziet zijn vader voornamelijk in de weekenden. Veel kinderen in Wesley's omgeving reageren negatief op zijn thuissituatie en vinden zijn vader maar vies en raar. En zelfs opa wil niet accepteren dat zijn zoon homoseksueel is. Wesley begrijpt daar niets van en besluit te filmen bij zijn moeder thuis en als hij gaat eten bij zijn vader en diens vriend. Ook vraagt Wesley zich wel af hoe je nou homo kan worden. Hij is zelf weleens verliefd geweest op een meisje, maar nog nooit op een jongen. Zijn vader legt uit hoe het volgens hem zit.

Wat zou jij doen?

Roos (10) is geboren in een jongenslichaam, maar gaat nu door het leven als meisje. Moet ze dit straks vertellen aan haar nieuwe klasgenoten in de brugklas of niets zeggen met de kans dat ze daar op een dag toch achter komen?

;