Home

Voorpremière Aya and the Witch

Op woensdag 23 juni host Cinekid een landelijke voorpremière van de Japanse animatiefilm Aya and the Witch. Twaalf filmtheaters zullen de film als eerste in Nederland vertonen. Een unieke voorpremière dus, om met de (klein)kinderen heen te gaan!

Deze fantasierijke kinderfilm van regisseur Gorō Miyazaki is de nieuwste titel van de beroemde Japanse animatieproducent Studio Ghibli, het bedrijf achter o.a. de Cinekid Top 100 titels Arrietty, Spirited Away, en The Tale of the Princess Kaguya. 

AYA AND THE WITCH is gebaseerd op het gelijknamige boek van Diana Wynne Jones en vertelt het verhaal van Aya, die opgroeit in een weeshuis op het Britse platteland, niet wetende dat haar moeder magische krachten bezat. Haar leven verandert drastisch wanneer een merkwaardig koppel haar adopteert en ze gedwongen wordt samen te leven met een egoïstische heks. Terwijl de koppige Aya beetje bij beetje de geheimen van haar nieuwe voogden ontraadselt, ontdekt ze een wereld van toverspreuken en -drankjes, maar ook een mysterieus lied dat misschien wel de sleutel is naar het vinden van de familie waar ze altijd zo naar heeft verlangd.

Vanaf 24 juni zal AYA AND THE WITCH in de Nederlandse bioscopen gaan draaien, maar de onderstaande Cinekid-locaties hebben de mogelijkheid gekregen om de film op woensdag 23 juni als eerste in Nederland te vertonen.

Klik op de naam van het theater om tickets te kopen.

 

Details:
De film is Japans gesproken, Nederlands ondertiteld en duurt 83 minuten.
Leeftijd: 6+

;