Home

Het is Kinderdag!

Hoera, het is de Internationale Dag van het Kind! Een dag waarop we vieren dat je kind bent, maar ook stil staan bij het feit dat een kind de ruimte moet krijgen om écht kind te zijn. En dat er heel veel kinderen zijn die door omstandigheden veel minder vrij en gelukkig opgroeien. We hebben drie korte films op een rij gezet met het kind in de hoofdrol. Ga maar snel kijken!

Onderstaande korte films zijn te zien op Cinekid Play. Dat is hét online platform van Cinekid, voor supernieuwsgierige kinderen en ouders! Naast korte films is er nog veel meer te zien en ontdekken op Cinekid Play. Je vindt er ook games, workshops en tutorials. 

Klik op de gele titel van de film voor meer info en om de film te kijken

Hoe Ky Niels werd

Korte film - 20 min
Rotjes in drollen stoppen en dan aansteken, belletje trekken en heel veel voetballen. Daar wordt Ky superblij van maar ze voelt zich ook al jaren ongelukkig omdat ze een meisjeslichaam heeft. 'Hoe Ky Niels werd' gaat over de zoektocht en het recht om jezelf te mogen zijn, over jongens-en meisjesdingen, Conchita Wurst, hormonen en meer van die verwarrende zaken.

Een jaar zonder mijn ouders

Korte film - 24 min
“Dag baba en mama, ik mis jullie veel. Morgen ben ik jarig en dan wordt ik twaalf. Ik zal jullie vertellen waar ik slaap en naar welke school ik ga. Ik zal jullie alles laten zien met mijn selfie-stick.” Als Tareq vanwege de oorlog Syrië ontvlucht moet hij zijn ouders, zusje en broertje achterlaten. Op naar Europa, een onzekere toekomst tegemoet. Wanneer zal hij zijn ouders weer zien? Het wordt een gevaarlijke reis en eenmaal aangekomen in Nederland begint het wachten. Als hij had geweten dat het wel een jaar zou gaan duren, was hij dan ook weggegaan? Had hij eigenlijk een keuze?

180CC

Korte film - 17 min
Als je al eerder met de politie in aanraking gekomen bent, is het niet verstandig om met een groep stuntfietsers mee te doen die wekelijkse ‘ride-outs’ organiseren waar de politie regelmatig komt kijken. De moeder van de twaalfjarige Jose uit Rotterdam denkt dat hij er ver vandaan moet blijven, maar Jose voelt zich echter eindelijk op zijn plek. 

;