Shopping cart
11
Pick date and time
Home

Eveline Aendekerk benoemd tot nieuwe voorzitter raad van toezicht Cinekid

De raad van toezicht van Cinekid stelt Eveline Aendekerk aan per 1 april 2021 als nieuwe voorzitter. Eveline Aendekerk is directeur van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) en volgt Hedda Bruessing op. Bruessing, Hoofd Mediazaken BNNVARA, bekleedde de functie van voorzitter sinds 2017.

Heleen Rouw, directeur van Cinekid over de nieuwe voorzitter: “Met veel vertrouwen en enthousiasme gaan we de nieuwe beleidsperiode in met Eveline als voorzitter. Ze brengt nieuwe inzichten vanuit een breder perspectief door haar veelzijdige ervaring én heeft passie voor cultuur. De wereld is enorm veranderd en Cinekid wil een rol van betekenis spelen voor alle kinderen. Eveline’s verbindende en versterkende rol als voorzitter is van groot belang voor de ontwikkeling van Cinekid in Nederland maar zeker ook internationaal.”

Eveline Aendekerk (1971), directeur CPNB, over haar benoeming als voorzitter van de raad van toezicht: “Cinekid wil met hun hoogwaardige film- en media-aanbod alle kinderen in Nederland inspireren in hun ontwikkeling tot wereldburgers. Een missie waar ik als voorzitter van de raad van toezicht maar ook als ouder volledig achtersta. Dit wil ik dan ook graag uitdragen in mijn activiteiten bij Cinekid.”
 
Raad van toezicht
Vanaf 1 april 2021 bestaat de raad van toezicht van Cinekid uit de volgende personen:
Errol Nayci, oprichter Storytellers Film & TV
Eveline Aendekerk, directeur CPNB (voorzitter)
Guido van Nispen, eigenaar Vannispen management
Jeroen van Dijk, Financieel Directeur & bestuurslid FD Mediagroep
Marlene Wickel, Managing Director Jean Mineur Mediavision

Biografie Eveline Aendekerk
Aendekerk studeerde Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werkte bij KPMG en Lost Boys. Na haar vrijwilligerswerk in Bolivia voor de Nederlandse stichting Atiy, werd ze in 2007 directeur van Dance4Life. Sinds 2018 is Aendekerk directeur van de CPNB. Daarnaast bekleedt zij toezichthoudende rollen bij De Kleine Komedie en JINC, was ze coach bij het Future Female Leaders Program en bestuurslid voor de Stichting SponsorRingen.

Over Cinekid
Cinekid, al bijna 35 jaar het grootste internationale kinderfilmfestival ter wereld, brengt alle kinderen in Nederland in aanraking met het rijkste aanbod van film- en mediaproducties. Dit jaar is het festival in de herfstvakantie van 16 tot en met 31 oktober en het professionals programma van 17 tot en met 24 oktober 2021. 
Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en beeldcultuur aansluitend bij de belevingswereld van kinderen. Maar ook is Cinekid hét platform gericht op (internationale) kinderfilmproducties om daarmee het aanbod en de kwaliteit van de filmproducties te vergroten en de industrie te verbinden.

;