Home

Het is Koningsdag!

Heb jij je oranje kleding al aan getrokken? Het is vandaag namelijk Koningsdag! We maakten een selectie van drie mooie, korte films met als thema: Koningsdag. Prachtige films met ieder een leuk verhaal.

Klik hieronder op de titels om naar de films te gaan. Veel kijkplezier!

Koningsdag
 Tijdsduur: 25 minuten
Leeftijd: 6+
Op een bruisende vrijmarkt verkoopt de elfjarige Younes de auto-onderdelen van zijn vader. De dag begint feestelijk, maar als het volkszangertje Kelvin en zijn dreigende vader arriveren, slaat de sfeer plotseling om. Tussen Younes en Kelvin ontstaat een stille strijd, die ze niet alleen met elkaar voeren, maar ook met hun dominante vaders. Terwijl de dag in het Amsterdamse park verstrijkt ontdekken de twee jongens, die aanvankelijk zo verschillend leken, dat ze eigenlijk lotgenoten zijn.

Kasteelkruipertjes Tijdsduur: 7 minuten
Leeftijd: 6+
Zou jij graag een dag prinses zijn? De jonge prinses Maria wil graag met je ruilen. Ze heeft genoeg van haar koninklijke leventje met al die verantwoordelijkheden en taken, de een nog saaier dan de ander. Ze besluit hem te smeren en komt terecht in een heel donker woud, gevuld met grote en kleine rare wezentjes.  

Leeuw Tijdsduur: 4 minuten
Alle leeftijden
De leeuw staat aan de top van de voedselketen en is een machtige jager in het dierenrijk. Maar dan moet hij wel in vorm blijven! Dat merkt ook de leeuw in deze grappige korte animatie. Door te veel op de bank te liggen is hij niet meer zo fit als voorheen en ontglipt zijn prooi hem steeds. Het is tijd om aan de conditie te werken!

;