Home

Piratenfilm in première

De stoere familiefilm De Piraten van Hiernaast is vanaf 1 juli te zien in de bioscoop. Een van de Cinekid reporters was aanwezig bij de première en deed verslag vanaf de rode loper.

Regisseur Pim van Hoeve, bekend van de populaire Dummie de Mummie films, brengt de eerste verfilming van de populaire boekenreeks van Reggie Naus op spectaculaire wijze tot leven. Hij had nooit verwacht dat hij op een echt schip zou draaien: “Toen producent Ingmar Menning (De Luizenmoeder) mij vroeg voor de film had ik eigenlijk maar één vraag: “Hoe gaan we in vredesnaam dat schip filmen?” “Dat gaan we gewoon bouwen”, zei Ingmar. “Het kost een hoop geld, maar het is de enige manier!”

In de Piraten van Hiernaast wordt het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de elfjarige Michiel, ondanks hun verschillen, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy. Maar hij dreigt zijn nieuwe vriend te verliezen wanneer aartsvijand Knokige Krelis plots opduikt. Samen met hun buurmeisje Elizabeth gaan de jongens de strijd aan tegen de gevaarlijkste piraat op zee… 


Cast: Egbert-Jan Weeber, Tygo Gernandt, Matti Stooker, Samuel Beau Reurekas, Celecte Holsheimer

Bekijk hieronder de trailer: Download kleurplaat 'De Piraten van Hiernaast'
;