Home

Cinekid Festivals in het hele land

Cinekid Festival komt naar de kinderen toe en vindt van 10 t/m 25 oktober 2020 online plaats en dichtbij de kinderen door stad en land. Met dit jaar ook events die verboden zijn voor ouders.

Cinekid beleeft komende herfst een bijzonder festival: we gaan naar de kinderen toe met maar liefst 10 festivals verspreid door stad en land. Ook in Amsterdam zijn we er op verschillende plekken. Als je niet naar een festivallocatie kunt gaan, dan is er nog Cinekid Thuis, de online plek met iedere dag een programma met live events rondom de nieuwste jeugdfilms, workshops, games en andere interactieve belevingen.

Door naar de kinderen toe te gaan en een online festivalhart te creëren, hopen we nóg veel meer kinderen te kunnen bereiken, verbinden en inspireren met verrassende filmbelevingen zodat zij en de wereld daar misschien wel een klein beetje beter van worden. Cinekid Thuis wordt ons virtuele festivalhart en is toegankelijk voor iedereen. De kinderen hebben dit jaar voor het eerst het rijk alleen op de verschillende Cinekid-festivals met allerlei events die verboden zijn voor ouders. Dit geeft ook gehoor aan de coronamaatregelen. Want waar volwassenen afstand moeten houden, hoeven kinderen dat niet. Voor de allerkleinsten is er wél een programma waar de ouders mee naartoe kunnen. 

De komende weken wordt meer bekend gemaakt over het programma en de locaties. In Amsterdam vindt Cinekid Festival in ieder geval plaats in Het Ketelhuis, verder zijn we te vinden van Groningen tot Breda. Naast de 10 festivallocaties worden in de herfstvakantie ook als vanouds in ruim 25 filmtheaters in verschillende steden Cinekid on Tour programma’s aangeboden.

;