News

Cinekid appoints Veerle Snijders as new Head of Marketing & Communications

Cinekid appoints Veerle Snijders from January 1, 2020, as new Head of Marketing & Communications.

Vanaf 1 januari aanstaande komt Veerle Snijders, huidig Coördinator Marketing en Communicatie bij Filmtheater Rialto, Cinekid versterken als Hoofd Marketing en Communicatie.

Mark Termeer, Directeur a.i. Cinekid: “Wij verheugen ons zeer op de komst van Veerle als ervaren marketing en communicatie professional met veel kennis van de filmwereld. Cinekid heeft de ambitie om alle kinderen in Nederland in aanraking te brengen met het rijkste aanbod aan kwalitatieve audiovisuele producties. Veerle gaat hier een belangrijke bijdrage aan leveren door onze zichtbaarheid jaarrond te vergroten en onze customer experience te verbeteren. Daarnaast zal zij een data- en insightstrategie ontwikkelen om nog beter te connecten met onze doelgroepen: kinderen van 3-14 jaar, hun ouders én het basisonderwijs. Met Veerle hebben wij straks een expert op het gebied van film en festivals voor kinderen in huis. Het Cinekid team ziet er naar uit om met haar samen te werken.”

Veerle Snijders: “Met kinderen in de Cinekid leeftijd ben ik me heel erg bewust van de invloed van beeld op hun ontwikkeling. Het helpt ze om de grote mensenwereld beter te begrijpen. Ik ben ontzettend trots dat ik nu bij ga dragen aan de verruiming van de blik van heel veel kinderen in het land en het Cinekid team mag komen versterken. Hopelijk kun je straks niet alleen in de herfstvakantie, maar ook de rest van het jaar, niet om Cinekid heen. Van Rialto neem ik afscheid, een bijzonder filmtheater met een prachtige programmering. Ik heb daar ongelooflijk veel belangrijke (kwetsbare) films onder de aandacht van een gevarieerd publiek mogen brengen.”

Over Veerle Snijders
Veerle is een zeer ervaren marketing en communicatie professional in de film- en festivalwereld. Zij werkte de afgelopen 7 jaar voor filmtheater Rialto en Rialto’s zomerfestival World Cinema Amsterdam als coördinator marketing en communicatie. Daarnaast is zij  jarenlang betrokken bij filmfestival Pluk de Nacht, waar zij als initiatiefnemer van Pluk Mini, de kindereditie van dit openlucht filmfestival, verantwoordelijk was voor de programmering en communicatie. Ook droeg ze als redacteur en moderator bij aan verschillende andere Nederlandse filmfestivals (o.a IFFR, Movies that Matter).

 

Veerle Snijders
;