About us

Nominaties Cinekid Game & App Award bekendgemaakt!

2021-10-07 10:07:00

Cinekid organiseert voor de eerste keer in haar geschiedenis de Cinekid Game & App Award.

Het festival wil zich met deze award vooral richten op apps en games die meer brengen dan een simpel ‘click en swipe’ spel en een alternatief zijn op schiet- en vechtspellen. De drie genomineerde games zijn We were here together, Traffic Jams en Koi Farm.

Met de Game & App Award erkent Cinekid de steeds grotere rol die games en apps spelen in het leven van kinderen. Games en apps, met hun inherente interactieve karakter en actieve ervaring, bieden bij uitstek de mogelijkheid om verhalen op een nieuwe en andere manier vorm te geven en te vertellen.
 
Dit jaar heeft het professionele panel, bestaande uit Zuraida Buter (A MAZE. / Berlin, Playful Arts Festival), Alessandra van Otterlo (Control Magazine, European Game Showcase), Cinekid’s Hoofd Nieuwe Media Siuli Ko en Cinekid-medewerker Luc Berendsen uit de inzendingen van een open call 9 titels geselecteerd. De selectie is te spelen en ervaren in het Cinekid MediaLab in Pathé Amsterdam Noord. Een kinderjury, bestaande uit de kinderen van de Cinekid Junior Crew en HomeBase Osdorp, heeft de drie nominaties gekozen.
 
We where here together
Een puzzelavontuur waarbij 2 spelers al samenwerkend uit een spookachtige plek moeten proberen te ontsnappen, van Total Mayhem Games uit Rotterdam.
 
Traffic Jams
Een hilarische VR-game waarin de speler in een geanimeerde wereld het chaotische verkeer van verschillende steden moet regelen, van Little Chicken Game Company uit Amsterdam.
 
Koi Farm
Het PC spel waarin je je eigen karpervijver maakt, en karpers kweekt van alle kleuren, soorten en maten, van Job Talle uit Groningen.
 
De winnaar wordt, samen met de andere filmprijzen, bekend gemaakt tijdens het CinekidBall op donderdag 21 oktober in Amsterdam. Wil je het MediaLab bezoeken? Tickets zijn te koop via Cinekid Programma 2021 | Cinekid  
 
Over Cinekid
Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen bereikt.
 
Maar ook is Cinekid hét internationale platform gericht op kinderfilmproducties om daarmee het aanbod en de kwaliteit van de filmproducties te vergroten en de industrie te verbinden. Cinekid Festival vindt plaats van 13 t/m 31 oktober in het hele land. Het programma staat nu online en de ticketverkoop is gestart. Volg het laatste Cinekid-nieuws op Facebook, Instagram en via de Cinekid nieuwsbrief.
 
Cinekid for Professionals (CfP) vindt plaats van 19-22 oktober 2021. CfP als gast bijwonen? Hier kun je meer informatie vinden. Het Cinekid scholenprogramma vindt plaats van 11 t/m 15 oktober 2021 bij het Ketelhuis, Rialto en Pathé Amsterdam Noord. Meer informatie en aanmelden kan via deze link.
 

 

;