About us

Online kaartverkoop Cinekid Festival is gestart!

2021-09-30 14:13:00

‘s Werelds grootste kinderfilm- en mediafestival Cinekid presenteert met trots het volledige programma van de 35ste editie. Het rijke en diverse programma is voor jong & oud, met meer dan vijftig speelfilms, series en documentaires, een enorme hoeveelheid korte films uit alle windstreken en het interactieve MediaLab. Cinekid vindt dit jaar plaats van 13 t/m 31 oktober, niet alleen op de gloednieuwe hoofdlocatie in het hart van Amsterdam Noord bij Pathé Amsterdam Noord, maar op 30 locaties door het hele land, van Groningen tot Roermond.

Bekijk hier het complete programma
Online kaartverkoop via cinekid.nl

Film

Het programma van de 35ste editie is dit jaar sprankelend, divers en inclusief, met meer dan 50 lange films en 120 korte films. Het publiek komt dit jaar in aanraking met films uit maar liefst 43 verschillende landen. Veel films uit het Cinekid-programma komen over het algemeen niet in de reguliere bioscopen aan bod, zoals het muzikale Duits-Indiase avontuur Dromen zijn als wilde tijgers en de bijzondere documentaire Hello World, over Noorse tieners die openhartig over hun geaardheid en coming out vertellen.
 
Uiteraard zijn Nederlandse producties ook goed vertegenwoordigd. Met de openingsfilm Captain Nova heeft het festival de wereldpremière van een sciencefiction-avontuur van eigen bodem met een duidelijke klimaatboodschap. Minstens zo spannend is Nelly Rap Monsteragent, waarin de 11-jarige Nelly een vampier ontdekt in de kelder van haar oom. In de categorie feelgood is er het grappige Belgische Mijn vader is een saucisse en het Canadese Het leven is een circus. In beide films hebben tienerdochters heel wat te stellen met hun vaders. Ook animatieliefhebbers komen op Cinekid aan hun trekken. Twee wonderschone pareltjes die eigenlijk niet te missen zijn: Mijn moeder is een gorilla uit Scandinavië en Poupelle uit schoorsteenstad uit Japan.
 
Series
De inclusieve animatieserie De avonturen van Anansi de spin laat kleuters kennis maken met volksverhalen uit de Afrikaanse cultuur. In de special Best of De regels van Floor blikt de cast terug op vier seizoenen van de tv-hitserie De regels van Floor. De katjes Pim en Pom krijgen een première met hun nieuwe reeks waarin ze in Nederlandse kunstwerken opduiken: De avonturen van Pim & Pom in het museum. Ook de superninja's verdienen een première met hun tweede seizoen: Ninja Nanny 2. Daarin krijgen ze het aan de tand met hun oppas, en elkaar.
 
Medialab & workshops
Cinekid is naast een kijkfestival ook een ‘doe-en-ervaar-evenement’. Met tal van gratis workshops en uiteraard het bekende MediaLab, de interactieve multimediapoot van Cinekid. Ook dit jaar stimuleert het MediaLab de bezoekers om een leuke én leerzame ontdekkingstocht in het digitale domein te maken. Het aanbod van MediaLab bestaat uit prikkelende projecten op het snijvlak van kunst, nieuwe media, technologie en beeldcultuur. Een van de hoogtepunten is de première van het virtual reality-werk The Miracle Basket van de prijswinnende verhalenverteller Abner Preis. Hij schotelt je een ecologische vertelling voor die ondanks de boodschap optimistisch en hoopvol is. Het kunstenaarsduo Theodore Watson en Emily Gobeille laat je met Field bewegen én nadenken over de natuur en het klimaat en hoe ecosystemen precies werken. Andere bijzondere MediaLab-activiteiten laten kids hun eigen hindernisbaan in het mega populaire Roblox bouwen of op zoek gaan naar magische korstmossen.
 
Online
Cinekid Play is hét online festival van Cinekid. Handig als je niet in de buurt woont van een festivallocatie. Toegang tot een groot deel van de content is gratis, maar voor acht euro haal je het festival van 30 september t/m 31 oktober in huis met 15 speciaal geselecteerde speelfilms, 20 korte films en 3 nieuwe media- en kunstinstallaties.
 
Cinekid is al 35 jaar dé plek waar kinderen de ogen worden geopend naar zichzelf, anderen en de wereld om zich heen. Illustrator  Xerxes Heirman vertaalde de ervaringen en emoties die Cinekid oproept in kleurrijke campagnebeelden.
 
Over Cinekid
Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen bereikt.
 
Maar ook is Cinekid hét internationale platform gericht op kinderfilmproducties om daarmee het aanbod en de kwaliteit van de filmproducties te vergroten en de industrie te verbinden. Cinekid Festival vindt plaats van 13 t/m 31 oktober in het hele land. Het programma staat nu online en de ticketverkoop is gestart. Volg het laatste Cinekid-nieuws op Facebook, Instagram en via de Cinekid nieuwsbrief.
 
Cinekid for Professionals (CfP) vindt plaats van 19-22 oktober 2021. CfP als gast bijwonen? Hier kun je meer informatie vinden. Het Cinekid scholenprogramma vindt plaats van 11 t/m 15 oktober 2021 bij het Ketelhuis, Rialto en Pathé Amsterdam Noord. Meer informatie en aanmelden kan via deze link.

;