Festival voor scholen

MediaLab 2021

Het MediaLab is een bijzondere, leuke en leerzame ontdekkingstocht in een levendige festivalsetting. Het MediaLab begeeft zich op het snijvlak van kunst, nieuwe media, technologie en beeldcultuur

Leerlingen dwalen hier langs interactieve kunstinstallaties, proberen de nieuwste apps en games en volgen verschillende exclusieve mediaworkshops. Ruim voor het bezoek aan het MediaLab stelt Cinekid lesmateriaal voor in de klas beschikbaar om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op dit bezoek. 

De programmering is ieder jaar weer anders. Zo konden kinderen op het festival eerder al met virtual reality-brillen vliegen als een vogel of gamen in een onderwaterwereld. Daarnaast leren de workshops in het lab ze hoe al die installaties eigenlijk werken, en zelf verhalen te vertellen door middel van de nieuwste mediatechnieken. Zodra er meer bekend is over het programma van het MediaLab 2020 vind je dat hier terug.
Praktisch
Een bezoek aan het MediaLab duurt 1,5 uur. Kosten per bezoek zijn € 5 per leerling. Combineer je je bezoek met een Cinekid Filmvoorstelling, dan biedt Cinekid een aantrekkelijk combi-tarief van € 7,50 per leerling.

Kom met je klas naar het MediaLab
Meld mij aan