Pers

Cinekid Festival 2018: de mediajungle

2018-06-19 11:05:00

Cinekid presenteert met trots de festivalcampagne van 2018, een splinternieuwe huisstijl en kraakverse website. Hiervoor heeft de organisatie het creatieve designbureau Vruchtvlees uit Den Haag in de hand genomen.

Mediajungle is het overkoepelende thema van de 32ste editie van het Cinekid Festival. Het dient als inspiratiebron voor het programma met een sterke link naar de actualiteit, want de mediajungle is een treffende metafoor voor de massale mediarijkdom, wildgroei en algehele kakofonie die de wereld in zijn fascinerende greep heeft. Een ongerepte, wilde medianatuur die ongrijpbaar, intrigerend, complex maar vaak ook heel feestelijk is. Het creëert een overdaad voor de zintuigen en een grote caleidoscopische chaos van beeldcultuur in alle soorten en maten.

De mediajungle is ook een terugkerend onderwerp in kindermedia. In tal van jeugdfilms, televisieprogramma’s en nieuwe mediaproducties spelen natuur en de dierenwereld sinds jaar en dag een belangrijke rol. Cinekid zal de aankomende festivaleditie extra aandacht schenken aan mediaflora en -fauna, met films en tv-producties waar het dier, de natuur en de gezondheid van onze planeet centraal staan.

WEBSITE
Designbureau Vruchtvlees heeft naast de nieuwe huisstijl een frisse website voor Cinekid ontwikkeld. Op de site blijven bezoekers op de hoogte van het laatste nieuws, is er uitgebreide informatie te vinden voor leerkrachten en scholen en staan de beste apps en films voor kinderen op een rij. Rond de festivalperiode is er een helder programmaoverzicht beschikbaar, met uitgebreide filtermogelijkheden en tips van BN’ers en deskundigen. Daarnaast is een kaartje voor een voorstelling in een handomdraai besteld.

NOTEER DE DATA
Cinekid Festival Amsterdam 20 – 26 oktober 2018
Cinekid Festival on Tour 13 – 28 oktober 2018
Cinekid for Professionals 23 – 26 oktober 2018

OVER CINEKID FESTIVAL
Cinekid is ‘s werelds grootste mediafestival voor de jeugd tussen de 3 en 14 jaar. Jaarlijks bezoeken
bijna 65.000 kinderen en hun begeleiders het festival op de Westergasfabriek in Amsterdam en 40 filmtheaters in Nederland. Cinekid biedt kinderen een breder en divers palet aan nationale en internationale, kwalitatief hoogstaande mediaproducties (films, tv-programma’s, games, apps, installaties) met een eigenzinnig karakter. Tegelijkertijd scherpt het festival –o.a. door middel van talks, workshops en masterclasses- de vaardigheden van het jonge publiek om onafhankelijk, kritisch en slim met media te leren omgaan.

Noot voor de redactie:
Cinekid Festival 2018 bijwonen? Vraag via deze pagina uw persaccreditatie aan.
Voor meer informatie over Cinekid kunt u contact opnemen met:
Rachel Voorbij, Pers & Publiciteit / r.voorbij@cinekid.nl / 020 – 531 78 95

;