Nieuws

Leer álles in de Cinekid masterclasses

Naast film- en tv-voorstellingen en het MediaLab, kun je ook naar masterclasses op het Cinekid Festival.

Acteren, kleien, special effects maken: dat en nog véél meer kun je leren tijdens de Cinekid masterclasses. Van 20 t/m 26 oktober hebben we iedere dag meerdere masterclasses en zijn geschikt voor kinderen van 7 jaar. Hier een selectie uit het grote aanbod.

Kleien met Vos & Haas

Zaterdag 20 oktober - 11.00 uur

Vos en Haas beleven een nieuw avontuur! Deze keer niet in een boek maar in de nieuwe animatieserie Vos & Haas. Tijdens de masterclass Kleien met Vos & Haas maak je kennis met de gebruikte materialen en technieken uit de film. Welke technieken worden daarvoor gebruikt? Wie weet verzin je hierna je eigen variant, Das & Uil bijvoorbeeld, of Ree & Fazant.Kom 's middags ook naar de première van de nieuwe serie Vos & Haas!

Koop hier je kaartje

Dansvideo's maken met DNZL

Zaterdag 20 oktober - 15.00 uur

Ken je het YouTube-kanaal DNZL? Daarop kun je de coolste dansvideo’s bekijken. En Denzel Möhlmann, de maker van die video’s, komt naar Cinekid! Hoe maakt hij al die toffe video’s toch steeds weer? Hij leert je de kneepjes van het vak. Laat je in het MediaLab inspireren door de maestro zelf.

Koop hier je kaartje

Special effects met Superjuffie

Zondag 21 oktober - 15.00 uur

Knabbelt juf Josje aan een krijtje, dan wordt ze een vliegende superjuf. In een boek kun je dat zomaar opschrijven, maar hoe werkt dat in een film? Hoe laat je iets gebeuren dat in werkelijkheid helemaal niet kan? In deze masterclass laat regisseur Martijn Smits je zien hoe je met special effects en visuele trucjes een juf omtovert in een superheld.

Koop hier je kaartje

Karakter design met Gordon & Paddy

Maandag 22 oktober - 13.00 uur

De animatiefilm Gordon & Paddy is gebaseerd op de tekeningen van Gitte Spee. Tijdens deze masterclass leer je van Gitte zelf hoe je een figuur bedenkt en tekent. Op een bord laat ze zien hoe je met basisvormen zo’n figuurtje maakt. Daarna kun je hem inkleuren met pastelkrijt. Maak jij een leuke ingekleurde vriend voor Gordon en Paddy?

Koop hier je kaartje

Nieuws presenteren met WADADA News voor kinderen

Maandag 22 oktober - 15.00 uur

Verschilt een nieuwslezer van bijvoorbeeld een presentator van een muziekshow? En waarom? Jan-Willem Bult (Nederland) weet er alles van: hij maakt film- en tv-programma's over de hele wereld en regisseerde presentatoren in meer dan 20 landen, waaronder enkele presentatoren van kinderzender Zapp. Hij zal laten zien hoe presentatoren in verschillende delen van de wereld werken en wat ze gemeen hebben. Bijvoorbeeld leren goed te praten, je lichaam goed te gebruiken, naar iemand te luisteren en ... je zenuwen onder controle te houden. Leer presentatie trucjes zoals een echte nieuwslezer!

Koop hier je kaartje

Tegenshots maken voor GIPS met IJver

Dinsdag 23 oktober - 13.00 uur

Voor GIPS, de openingsfilm van Cinekid, zijn honderden shots opgenomen vanuit allerlei hoeken. Hoe moet zo’n shot er eigenlijk uitzien? En wat is een tegenshot? Tijdens deze masterclass kun je met professionele hulp shots bedenken, opnemen en monteren voor GIPS. Maak je eigen versie van de film!  

Koop hier je kaartje

 

Het hele Cinekid Festival programma zien?
Klik hier
;