Nieuws

Jeugdfilms óók voor volwassenen

Cinekid blijft op! Bekijk de mooiste jeugdfilms tijdens de Nacht van de Leeuw.

Van 22 t/m 25 oktober geven wij volwassen filmliefhebbers de kans om in de avonduren de indrukwekkendste jeugdfilms van het Cinekid Festival te bekijken. Want deze films zijn natuurlijk niet alleen leuk voor kinderen!

Alle films worden vertoond in het Machinegebouw op de Westergasfabriek in Amsterdam. De voorstellingen starten om 19.30 uur. De filmvoorstellingen zijn gratis voor Cineville-pashouders en abonnees van We Are Public krijgen korting, en zij kunnen deze kaartjes alleen ophalen bij festivalkassa. De volgende films kun je bezoeken:

Wintervliegen

Maandag 22 oktober - 19.30 uur

In deze ruige roadmovie lopen twee opstandige vrienden weg van huis en gaan in een gestolen auto op avontuur. Terwijl ze ruziemaken en plezier hebben ontdekken ze ook de harde kanten van het leven. Maar net als de vliegen die rond zoemen in de sneeuw, laten Mára en Heduš zich niet klein krijgen. 

Koop hier je ticket

Het oorlogsspel

Dinsdag 23 oktober - 19.30 uur

Malte weet alles van oorlogsspelletjes en dus bemoeit hij zich ermee als kinderen uit zijn nieuwe buurt ruzie maken over het gebruik van een speelplaats. Door zijn inmenging slaat de vlam echter pas echt in de pan en wordt het gevecht steeds gemener. Nu moet Malte vrede stichten, en dat is veel moeilijker. 

Koop hier je ticket

Short Cut

Woensdag 24 oktober - 19.30 uur

Eerlijk en ontroerend verhaal over Jacob, die zich alleen voelt en vaak jaloers is op zijn stiefzus Paula. Waarom krijgt zij altijd leuke cadeautjes van haar vader in Amerika? Waarom ziet hij zijn eigen vader nooit? Als zijn strenge oma zijn lievelings-T-shirt weggooit is de maat vol en gaat Jacob op zoek naar zijn vader. 

Koop hier je ticket

Supa Modo

Donderdag 25 oktober - 19.30 uur

Jo, een fantasierijk meisje van negen, houdt van actiefilms en superhelden. Zo vergeet ze dat ze ernstig ziek is. Het liefst zou ze zelf de hoofdrol in een superheldenfilm spelen. In deze vrolijke en ontroerende belevenis doen haar moeder, haar oudere zus en alle dorpsbewoners hun best Jo's wens uit te laten komen.

Koop hier je ticket

;