Home

Korte zomerfilms

De dagen zijn weer langer, want de zomertijd is ingegaan! Daarom hebben we de leukste korte zomerfilms, die te zien zijn op Cinekid Play, voor je op een rij gezet. Veel kijkplezier!

Cinekid Play is hét online platform van Cinekid, voor supernieuwsgierige kinderen en ouders! Naast de Top 10 is er nog veel meer te zien en te ontdekken op Cinekid Play. Je vindt er ook games, workshops, tutorials en meer. Ga snel op ontdekkingstocht!

Klik op de titel van de film voor meer info en om de film te bekijken.

Ver Hiervandaan

Alle leeftijden
In de jungle wonen heel veel dieren die met elkaar in balans leven. Door middel van opzwepende muziek en in een stijl die doet denken aan de boeken van Eric Carle (Rupsje Nooitgenoeg), word je meegenomen op reis. Een wervelwind van kleuren, in een animatievorm die papieren knipsels en digitale tekeningen combineert.

De Gewone Kameleon

Alle leeftijden
Een animatie over de typische eetgewoontes van de groene kameleon. De kameleon heeft een onstilbare honger, maar zijn ogen zijn niet alleen heel groot, ze zijn ook veel groter dan zijn maag. Aanschouw hoe hij probeert steeds grotere prooien weg te werken. 

Hittegolf

Alle leeftijden
Een strand vol strandgangers ziet geen uitweg meer uit de hitte. Naarmate de temperatuur verder oploopt, nemen de irritaties toe. Een jongen en een meisje moeten iedereen weer tot bedaren brengen. Alles wat er nodig is, zijn een grote sprong en een nog grotere golf om de verhitte gemoederen weer te sussen.

Buiklanding

Alle leeftijden
Een dapper klein meisje gaat naar het zwembad met haar oma en hondje. Bij het zwembad ziet zij een getalenteerde duiker van de hoge plank springen en besluit het zelf ook te proberen. Hoewel ze lang niet zo gracieus is als het andere meisje, heeft ze lol en trotseert ze haar angst voor de hoogste duikplank.

Het Vogeltje en de Rups

Alle leeftijden
Een schattige klein vogeltje koestert en verzorgt de groene bladeren van zijn geliefde huis in de esdoorns. Maar dan arriveert een hongerige rups, die zijn gedachten heeft gericht op de blaadjes van het kleine vogeltje. Uiteindelijk komen ze samen met een oplossing.

Als de zon ondergaat

Alle leeftijden
Middenin de nacht moet een toegewijde fietser het koude en donkere bos in om ervoor te zorgen dat de zon weer opkomt voor een nieuwe en zonnige dag. Het is koud en zwaar werk, maar iemand moet het doen; de zon komt immers niet zomaar op! Prachtige korte animatie met absurde humor die leuk is voor zowel jong als oud.

Meneer Nacht heeft een dagje vrij

Kleuter
Wat doet Meneer Nacht als het dag wordt? Stiekem probeert hij al wat voorwerk te doen voor de komende nacht. Hij begint binnenshuis, maar kan het niet laten buiten verder te gaan. Oeps, waar is die hond opeens gebleven? Grappige en originele combinatie van 2D-animatie en live-action uit Litouwen.

Het Vogeltje en de Bijen

kleuter
Vrolijke en kleurrijke animatie over een kleine vogel die kennismaakt met een bij. Hij volgt het insect door een nieuwe en spannende wereld van bloemen en zaadbollen. Ondertussen zit een hongerige vos de vogel op de hielen; dat loopt niet goed af voor de rover.

;