Home

Top 10 Korte Films op Cinekid Play

Heb jij Cinekid Play al ontdekt? We hebben een selectie gemaakt van de Top 10 beste korte films op Cinekid Play. Bekijk ze hieronder!

Cinekid Play is hét online platform van Cinekid, voor supernieuwsgierige kinderen en ouders! Naast de Top 10 is er nog veel meer te zien en te ontdekken op Cinekid Play. Je vindt er ook games, workshops, tutorials en meer. Ga snel op ontdekkingstocht!

Klik op de titel van de film voor meer info en om de film te bekijken.

Visheks

6+
Een chagrijnige visheks woont op een ijsberg op zee en zit niet te wachten op bezoek, maar op een dag komt een meerman haar berg opgeklommen. De meerman wil vrienden worden, maar de visheks maakt het hem extreem moeilijk. Dat de meerman niet kan zingen helpt ook niet mee, maar hij geeft niet op en het lukt hem het viswijf op te warmen, met onverwacht resultaat. Fantasierijk en bijzonder liefdesverhaal. 

Matilda en het reservehoofd

Alle leeftijden
Matilda heeft een gave: ze kan supersnel heel veel dingen leren. Over krokodillen en ijsberen, bijvoorbeeld. Haar moeder is apetrots en wil dat ze de allerslimste van de wereld wordt, dus buitenspelen is er niet meer bij. Maar op een dag zit het hoofd van Matilda vol. Geen probleem: moeder weet raad. 

 

 

Hittegolf

Alle leeftijden
Een strand vol strandgangers ziet geen uitweg meer uit de hitte. Naarmate de temperatuur verder oploopt, nemen de irritaties toe. Een jongen en een meisje moeten iedereen weer tot bedaren brengen. Alles wat er nodig is, zijn een grote sprong en een nog grotere golf om de verhitte gemoederen weer te sussen.

 

 

Verloren Voorwerpen

Alle leeftijden  
In een gevonden voorwerpen-doos in een Japans restaurant leven een kleine dinosaurusknuffel en een rood gebreid vosje hun rustige bestaan. Maar hun vredige leventje wordt ruw verstoord wanneer het vosje in de problemen komt. Lukt het de groene minidinosaurus met een superspannende en ontroerende reddingsactie om zijn beste vriend te helpen?

Twee Trams

Alle leeftijden
Elke dag verlaten een jonge en een oude tram de remise en maken hun rondje langs de straten van de stad. Ze hebben veel plezier samen en de oude tram leert de jonge tram alles wat hij weet. Maar op een dag is de oude tram verdwenen. De jonge tram maakt zich zorgen en gaat op zoek. Zullen ze ooit nog samen door de straten rijden?

Scrambled

Alle leeftijden
Als Esra haar trein mist, probeert ze de tijd te doden met een spelletje op haar telefoon. Ze gaat zo op in het spel dat ze niet doorheeft dat een ouderwetse Rubiks Kubus haar aandacht probeert te trekken. Het kleine ding wil graag opgelost worden. Esra heeft daar in eerste instantie weinig zin in, maar als de kleurrijke kubus blijft aandringen krijgt ze de smaak al snel te pakken. 

Hert en Konijn

Alle leeftijden
Konijn en Hert leven gelukkig en zonder zorgen, tot hun vriendschap op de proef wordt gesteld door de nieuwe obsessie van Hert. Het vinden van een formule voor de 3e dimensie! Na een onverwacht ongeluk bevindt Hert zich in een nieuwe, onbekende wereld. Gescheiden door dimensies, kunnen de twee personages elkaar terug vinden?

De laatste Herfstdag

Peuter/kleuter
De dieren in het bos willen nog een laatste grote race houden voordat het winter wordt. Op allerlei vreemdsoortige fietsen en steps gaan ze van start. Dit is echter geen gewone race: iedereen is een en al vriendelijkheid en helpt elkaar naar de finish, want alle dieren moeten veilig hun winterslaapplek zien te bereiken.

Wasbeer en de Zaklamp

Peuter/kleuter
Als een wasbeertje in het bos een zaklantaarn vindt, komt zijn wereld in een nieuw daglicht te staan. Wanneer hij met de zaklantaarn het bos gaat verkennen, ontdekt hij dat de zaklantaarn een magische en een gevaarlijke kant heeft. Het licht kan hem helpen en nieuwe werelden laten ontdekken, maar het maakt hem ook kwetsbaar.

 

 

Het Vogeletje en de Bijen

Peuter/kleuter
Vrolijke en kleurrijke animatie over een kleine vogel die kennismaakt met een bij. Hij volgt het insect door een nieuwe en spannende wereld van bloemen en zaadbollen. Ondertussen zit een hongerige vos de vogel op de hielen; dat loopt niet goed af voor de rover. Deel vier in een serie Little Bird-animaties.

;