Home

Cinekid trapt 2021 vol energie af

Cinekid, ‘s werelds grootste mediafestival voor kinderen, trapt 2021 vol energie af met een versterkt team. Vanaf 11 januari 2021 start Kirsten Berendsen, voormalig marketeer bij Pathé, als hoofd marketing en Siuli Ko als programmeur digitale cultuur.

De wereld staat op z’n kop en Cinekid gaat een nieuwe fase in waarin het festival zowel in fysieke als digitale vorm verder uitgebouwd gaat worden. We leven in een zeer dynamische tijd waar nog veel onzekerheden bestaan. Het afgelopen jaar heeft Cinekid, door Covid-19, nieuwe festivalvormen uitgetest en gelanceerd. In 2021 zal dit een enorm toegevoegde waarde hebben voor het bereiken van kinderen in Nederland zodat ze kwalitatieve films en media kunnen ervaren, onderzoeken en ontdekken.

Heleen Rouw, algemeen directeur Cinekid: “We zijn blij met het vertrouwen en de steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om in de komende vier jaar Cinekid als het grootste internationale filmfestival voor kinderen verder te ontwikkelen. Van speelfilms, series en animatiefilms tot vlogs, Virtual Reality en Augmented Reality; het aanbod is enorm, beweegt zich razendsnel en heeft een grote invloed op de ontwikkeling van kinderen. Cinekid is de organisatie die in deze overweldigende wereld niet alleen een gidsfunctie vervult voor de kinderen, maar ook voor de kindermedia professionals. Met de commerciële expertise van Kirsten Berendsen en de creatieve, digitale ervaring en kennis van Siuli Ko, maken we het team stevig en sterk om onze ambities te realiseren de komende jaren.”

Kirsten Berendsen - Hoofd Marketing

Kirsten Berendsen heeft bij Pathé Cinemas onder andere het PAC Festival (Arthouse Filmfestival van Pathé) opgestart, de Ladies Night naar een hoger niveau gebracht en de Kleuterbios tot een succesvol concept ontwikkeld.  Kirsten was ook verantwoordelijk voor de rebranding en positionering van de kids doelgroep met  onder andere krachtige partnerships en impactvolle influencer- en publiekspremières. 

Siuli Ko – Programmeur Digitale Cultuur

Siuli Ko keert na 4 jaar terug naar Cinekid als programmeur en brengt haar enorme hoeveelheid aan ervaring en een groot netwerk mee. Als creative producer werkt zij al bijna 20 jaar aan projecten in de digitale cultuur, nieuwe media, en kunst & technologie, zowel van makers (Floris Kaayk, Ali Eslami & Mamali Shafahi, Daniël Ernst, Monobanda, Design I/O, Zach Lieberman, Kyle McDonald) als van festivals en organisaties (Internationaal Film Festival Rotterdam, Nederlands Film Festival, Het Nieuwe Instituut, VPRO, V2_, FIBER en Impakt). 

Over Cinekid
Cinekid, al ruim 34 jaar het grootste internationale kinderfilmfestival ter wereld, brengt alle kinderen in Nederland in aanraking met het rijkste aanbod van film- en mediaproducties. Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers.

Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en beeldcultuur aansluitend bij de belevingswereld van kinderen.

Maar ook is Cinekid hét platform gericht op (internationale) kinderfilmproducties om daarmee het aanbod en de kwaliteit van de filmproducties te vergroten en de industrie te verbinden.

;