Nieuws

Cinekid Filmtips in de kerstvakantie

Ieder jaar maakt VPRO samen met Cinekid een lijst van 100 films die je als kind gezien moet hebben. Kijk hier welke films deze kerstvakantie op TV worden uitgezonden of te zien zijn via Netflix.

Op televisie

 • Meester Kikker
  De meester van Sita heeft een geheim: af en toe verandert hij in een kikker. Hij hoeft maar aan zo'n beest te denken en het kan al misgaan. Als de school een gemene nieuwe directeur krijgt, loopt de meester serieus gevaar.
  23 dec, 9.20uur (NPO Zapp)

 • Shaun het schaap
  Als de ondeugende Shaun het leven op Mossy Bottom Farm saai begint te vinden, bedenkt hij een plan om wat meer leven in de brouwerij te brengen, maar dat loopt helemaal uit de hand en de boer belandt met geheugenverlies in de grote stad. Wat nu? Op naar de stad!
  24 dec, 11.10uur (BBC 1)

 • Wallace & Gromit in the Curse of the Were-Rabbit
  Leef mee met uitvinder Wallace en zijn hond Gromit in hun strijd tegen een monsterlijk konijn. Wist je dat deze film is gemaakt met klei-animatie en de makers daarom maar 3 seconden film per dag konden opnemen.
  25 dec, 12uur (BBC 1)

 • The wizard of Oz
  Deze filmklassieker is wereldberoemd. Dorothy wordt samen haar hondje Toto door een tornado meegenomen naar de betoverde wereld van Oz. Samen met Scarecrow, Tin Man en Cowardly Lion gaat ze op zoek naar de tovenaar, die misschien weet hoe ze thuis kan komen.
  29 dec, 12.05uur (NET 5)

 • Knoester
  Junior komt uit Noorwegen en is net verhuisd naar het platteland. Zijn beste vriend is Knoester, een stuk hout.. Samen verkennen ze de nieuwe plek en beleven ze grote avonturen.
  2 jan, 13.00uur (NPO Zapp)

 
Op Netflix

 • Oorlogsgeheimen
  Twee vrienden tijdens de oorlog hebben geheimen, maar niet alleen voor de Duitsers. Kunnen ouders hun kinderen nog wel vertrouwen, en kinderen hun ouders?

 • Ds Boskampi's
  'Hé, heb je het tegen mij?!' De Boskampi’s is een echte stoere gangsterfilm voor kinderen. Rik is supercool en grappig, maar is zijn sullige vader nou echt een maffiabaas?

 • E.T. The Extra-Terrestrial 
  Nog een filmklassieker! Een jongetje neemt een bibberig, verdwaald buitenaards wezen in huis, maar moet het verbergen voor onbegrijpende volwassenen.


Via On Demand

 • Paddington 2
  Dit is een echte familiefilm! Het lieve beertje Paddington krijgt problemen met een meestervermommer en belandt per ongeluk in de gevangenis. Als dat maar goed afloopt!?
  Film1

 • Jongens
  De vader van Sieger heeft weinig tijd voor hem: zijn broertje Eddie eist alle aandacht op. Tijdens de zomervakantie ontmoet de sportieve Sieger Marc. Hij voelt zich tot hem aangetrokken. Verwarrend!
  NPO Start
   
  Benieuwd naar de andere films uit de VPRO Cinekid Top 100? Kijk dan op cinekid.nl/top100.

;