Voor scholen

Films kijken

In samenwerking met Zapp en EYE heeft Cinekid sinds 2013 een prachtige filmcollectie opgebouwd, ondersteund met geld van het Nederlands Filmfonds en Creative Europe. Het zijn films die zich onderscheiden door hun kwaliteit, cinematografie, vertelwijze en thematiek. Voor iedere film is gratis lesmateriaal beschikbaar. Deze films kunnen ingezet worden voor schoolvoorstellingen in de bioscoop, in een theater, in de buurt of op dvd in de klas.

In onderstaande brochure staat een overzicht van de collectie met boekingsinformatie voor locaties/bioscopen/theaters.

Contact
Voor prijsinformatie en overige vragen neem je contact op met Cinekid via 020 - 531 78 91 of educatie@cinekid.nl.


De Film Vandaag
Als distributiepartner richting het basisonderwijs in Nederland werkt Cinekid samen met De Dag Vandaag onder de titel: De Film Vandaag. Ieder jaar worden op www.defilmvandaag.nl nieuwe films toegevoegd. Bij elke film tref je lesmateriaal aan dat geschikt is voor de leeftijdsgroep, waar de film zich op richt. De leeftijdsaanduiding staat per film aangegeven.

In oktober 2014 kwamen op Cinekid for Professionals zes Europese landen bijeen om te beginnen met het opbouwen van een catalogus van Europese films voor kinderen met bijbehorend educatief materiaal. De catalogus, die in heel Europa toegankelijk zal zijn, bevat talrijke films uit diverse regio’s binnen Europa. Partners van Cinekid in dit project zijn: Zweeds Filminstituut, Zweden - New Horizons, Polen - Espoo cine, Finland - Film & Kino, Noorwegen. Stichting Cinekid beheert dit project.

 

Bekijk de online films voor in de klas
Naar Film Vandaag