Home

Cinekid Media Awards

Elk jaar worden tijdens de Cinekid Media Awards prijzen uitgereikt op het gebied van media: de Gouden Leeuw, Gouden Kolibrie en Gouden Guppy. Vakkundige juryleden en het publiek van het Cinekid Festival bepalen welke projecten er met de prijzen vandoor gaan.

Ieder jaar nodigen Cinekid, Mediawijzer.net en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving kunstenaars, ontwerpers, ontwikkelaars, uitgevers en (jonge) mediamakers uit om hun mediaproject aan te melden voor de Cinekid Media Awards, bestaande uit de Gouden Leeuw, de Gouden Guppy en de Gouden Kolibrie. Deadline van de inzendingen voor de Gouden Leeuw was 1 juni 2018. Projecten voor de Gouden Guppy en Kolibrie kunnen nog worden ingezonden tot 14 september 2018.

De Cinekid Media Awards zijn een samensmelting van de prijzen voor digitale kindermedia die tot 2016 werden uitgereikt onder de naam Kinder Media Awards. Cinekid bundelt sinds vorig jaar de krachten met de partners achter dat initiatief: Mediawijzer.net en ECP|Platform voor InformatieSamenleving. Met deze samenwerking wordt een impuls gegeven aan de ontwikkeling van kwalitatief hoogstaande digitale kindermedia. Voor iedere prijs kijkt een vakjury onder meer naar zaken als artistieke kwaliteit, innovatie, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

De Gouden Leeuw - Beste MediaLab Project
De beste internationale mediaprojecten vind je jaarlijks in het Cinekid MediaLab, waar een divers aanbod van installaties, games & apps, VR-ervaringen en workshops te vinden is. Al deze projecten komen in aanmerking voor de Cinekid Media Award, in dit geval de Gouden Leeuw. Uiteindelijk worden er twee winnaars gekozen: één door een samengestelde vakjury en één door de bezoekers van Cinekid. De winnaars ontvangen allebei de Gouden Leeuw en een geldbedrag van € 3.000,-.

Lees hier de reglementen

De Gouden Guppy - Beste Digitale Peuter- en Kleutermediaproduct
Voor het beste digitale mediaproduct voor kinderen tussen de nul en zes jaar, is in 2017 op initiatief van Mediawijzer.net de Gouden Guppy in het leven geroepen, als onderdeel van de Cinekid Media Awards. Een digitaal mediaproduct kan een app zijn (zowel voor tablet en/of smartphone), maar ook een hybride product waarbij fysiek speelgoed interacteert met een app of met ‘connected toys’. Met deze prijs richt Mediawijzer.net zich op Nederlandse producties die onder andere uitblinken in originaliteit, aantrekkelijkheid en beleving of leerwaarde, en wil op die manier makers van goede en geschikte digitale kindermedia belonen.

Lees hier de reglementen

De Gouden Kolibrie - Beste Mediaproject door jongeren tot achttien jaar
De Gouden Kolibrie wordt gepresenteerd in samenwerking met ECP | Platform voor InformatieSamenleving en is een onderdeel van de Cinekid Media Awards. De Gouden Kolibrie is een prijs voor het beste mediaproject gemaakt door jongeren tot en met achttien jaar. Tal van projecten en producties kunnen voor de Kolibrie in aanmerking komen: apps, websites, vlogs, YouTube-kanalen, games, eigen programma’s en code-experimenten. Voor de jury is de kwaliteit en genialiteit van belang, maar natuurlijk telt ook de originaliteit van het mediaproject. Daarnaast staat de Kolibrie voor het belonen van creatieve ideeën, afkomstig van een nieuwe generatie.

Lees hier de reglementen

De Cinekid Media Awards worden uitgereikt op woensdag 24 oktober, tijdens de 32ste editie van het Cinekid Festival op de Westergasfabriek in Amsterdam.